2 Nisan 2013 Salı

Enginar Çorbası

Sevmek için bin türlü sebep bulduğum güzelim aylardan Nisan.. yine en güzel renkler, en leziz tatlarla geldi; gözlerim, damağım şenlendi. Zamanlardan bahar ya, uyanış ya, tomurcuklanmak, yeniden başlamak yani tüm benliğin güçlü umutlarla dolması ya; işte bu yüzden müptelasıyım nisanın.
ve taze enginar zamanı ya,işte bu yüzden delisiyim.. daha binlerce güzel sebep var da..şimdi tarif zamanı:


malzemeler:

  • 1 orta boy soğan
  • yarım havuç
  • 1 küçük patates
  • 2 adet büyük soyulmuş enginar göbeği
  • zeytinyağ,tuz,karabiber..
  • dereotu
  • limon
yapılışı:

  • küçük küçük doğranan soğan ve havuç zeytinyağda kavrulur.
  • üzerine doğranmış patates ile enginarlar eklenir ve azıcık daha kavrulur. baharatı eklenir.
  • yeteri kadar su ve tercihen limon suyu ilave edilerek sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
  • çorba ocaktan alınınca blenderdan geçirilir.
  • dereotu ile süslenir ve bayıla bayıla yenir.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder