26 Nisan 2013 Cuma

Zeytinyağlı Ebegümeci Sarması

Pazarda tesadüfen taze taze görür görmez iki büyük ebegümeci demeti aldım tabi kaçar mı hiç. sarma içini hazırladıktan sonra kolaycacık sarılıverir ne varki diye düşünürken akşam akşam epey vaktimi aldı doğrusu. ama değdi mi, evet pek makbule geçti gerçekten.


malzemeler:

  • 2 demet ebegümeci
  • 1 büyük kuru soğan
  • yarımşar demet dereotu  ve maydanoz
  • domates ve biber salçası
  • 1 bardak orta irilikte bulgur
  • yarım bardak kırık pirinç
  • karabiber, kuru nane
  • zeytinyağ
  • limon






yapılışı:

  • soğan kavrulur. salçalar ilave edilerek kavurmaya devam edilir. yıkanmış pirinç ve bulgur eklenerek arada karıştırmak suretiyle sarma içi güzelce kavrulur. altı kapatılarak ince doğranmış dereotu, maydanoz, baharatlar ve limon eklenir.
  • sıcak suda hafif yumuşayana kadar bekletilen ebegümeci yaprakları açılarak yaprak sarma gibi sarılır. tencereye dizilerek zeytinyağ, limon, az tuz ve su ilave edilip üstüne ağır bir tabak konularak pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder