- 2 demet ebegümeci
- 1 büyük kuru soğan
- yarımşar demet dereotu ve maydanoz
- domates ve biber salçası
- 1 bardak orta irilikte bulgur
- yarım bardak kırık pirinç
- karabiber, kuru nane
- zeytinyağ
- limon
yapılışı:
- soğan kavrulur. salçalar ilave edilerek kavurmaya devam edilir. yıkanmış pirinç ve bulgur eklenerek arada karıştırmak suretiyle sarma içi güzelce kavrulur. altı kapatılarak ince doğranmış dereotu, maydanoz, baharatlar ve limon eklenir.
- sıcak suda hafif yumuşayana kadar bekletilen ebegümeci yaprakları açılarak yaprak sarma gibi sarılır. tencereye dizilerek zeytinyağ, limon, az tuz ve su ilave edilip üstüne ağır bir tabak konularak pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder