Meğer hiç de öyle kolay değilmiş tart hamurunu yapmak, pişirmek.. tam oldu diye düşünürken şaşırtıcı gelişmeler olabiliyormuş. ancak yine de bu seferki fena sayılmaz sanki..
tart hamuru malzemeleri:
- 500 gr.un (3-3,5 bardak)
- 150 gr.şeker (6 yemek kaşığı şeker)
- 50 gr.toz badem(ki ben olmadığı için kullanamadım,,yerine 2 kaşık un ilave ettim)
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 250 gr. tereyağ
- 2 yumurta
yapılışı:
- oda sıcaklığındaki tereyağ, şeker ve tuz ile krem kıvamına gelene kadar çırpılır.
- özleşince tek tek yumurtalar eklenerek çırpılır.
- Un ve toz badem eklenerek karışım birbirine yedirilerek buzdolabında yarım ile iki saat arasında dinlendirilir.
- dinlenmiş hamur merdane ile açılarak tart kalıbına konur. üstüne çatalla delikler açılır. ortasına pişirme kağıdı üzerinde ağırlık yapacak nohut,fasulye..vb.. malzemeler konularak 175. derecede 20 dakika; üzerindekiler alınıp bir15-20 dakika daha pişirilir.
krema malzemeleri:
- 2,5 su bardağı süt
- 5 kaşık un
- 1 su bardağı şeker
- krem şanti
yapılışı:
- soğuk süte un ve şeker koyup el çırpıcısıyla ocakta sürekli karıştırarak yoğun bir krema hazırlanır. iyice soğutulunca içine bir çay bardağı süt ile hazırlanmış krem şanti ilave edilerek iki krema özleşinceye kadar mikserle çırpılır.
- soğuyan tart hamurunun ortasına krema dökülerek bir bıçak ya da spatula yardımıyla hamur boyunca güzelce yaydırılır. üzeri, iyice yıkanıp kağıt havlu ile kurutulmuş taze çileklerle süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder