Haşlanmış yumurtayı ikiye kesip ters çevirdik. Küçük kırmızı turptan kulaklar, turbun sapından kuyruk, karanfilden gözler yaptık. kurabiye kalıbıyla kestiğimiz ekmeklere krem peynir ve kuşburnu marmelatı sürerek süsledik.
Haşlanmış diğer yumurtamızı da ikiye kesip sarısını çıkarıp azıcık krem peynir ve dereotuyla karıştırdık. sonra tekrardan yumurtamızın içine doldurduk. çekirdeğini çıkardığımız siyah zeytinle de en leziz örümceği yaptık.
iki dilim tost ekmeğinin ortasını kurabiye kalıbıyla kestik. azıcık tereyağ ile önce bir tarafını nar gibi kızarttık.
ters çevirip kalbin içine azıcık daha tereyağ ekleyerek yumurtanın sarısını patlatmadan kırdık.
tavayı kapakla kapatarak yumurtanın üzerini de güzelce pişirmiş olduk.
Keşke bu güzel kahvaltıda böcük babası da bizimle olsaydı... :((
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder