Böcüklerimin favorilerinden biriyle devam edeyim. Bizim evde asla bıkılmayacak bir tat :
Zeytinyağlı Enginar Dolması...
okurken olsa da yesek der eminim baba uğur böcüğü :) ama sabredin enginar mevsimine az kaldı.
malzemeler ve yapım aşamasına gelince.. aslında bu tarifteki malzemelerin oranlarını göz kararı hazırlıyorum.
ancak illaki olması gerekenler şunlar:
- yapraklı taze enginar
- 4-5 kaşık pirinç
- dolmalık fıstık
- kuş üzümü
- dereotu
- maydanoz
- nane
- zeytinyağı
- bir fiske tarçın
- karabiber
- tuz,şeker..
sıra yemeye geldiğinde ise yine en alt yapraklardan koparmaya başlayarak dolmaiçini ve yaprağın lezzetli ve çok faydalı dip kısmını dişimizle sıyırıp yiyoruz. anlatırken canım çekti :) olsa da yesek...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder