çok cömert çok düşüncelidir çokk.. memleketine gitmişken temiz havada gezerek en güzel taze otlarla beslenmiş tazecik kuzu etinden üşenmemiş herkese getirmiş bizim teyzemiz. ağzı sulandıran o dayanılmaz kokusu eve öyle bir yayıldı ki, günlerden bayram sanırsın.
malzemeler:
- taze kemikli kuzu eti
- 2 tane kuru soğan ya da bir kase arpacık soğan
- kırmızı kuru biber
- toz kırmızı biber
- çubritsa
- taze nane
yapılışı:
- yıkanan kuzu eti döküm tencerede mühürlenir. iri doğranmış kuru soğan ya da bütün halde arpacık soğanlar eklenerek bir kaç kez çevrilir.üzerine sıcak su konularak orta ateşte pişirilir. kuru biberleri de ilave etmeyi unutmadan.. pişmesine yakın yağda kırmızı toz biber yakılarak üzerine gezdirilir. çubritsa baharatı her etli tarife çok yakışır. onsuz bir yahni de tat olarak epeyce eksik kalır sanki... bizim balkan yahnimizde soğandan başka hiç bir sebze yoktur. ve bu sayede et de güzel bir etse, etin en saf en doğal lezzetini doyasıya alırsın. öyle ki tadı damağında kalır insanın..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder