24 Nisan 2013 Çarşamba

Zeytinyağlı Bulgurlu Çiriş Otu Yemeği

Çiriş otunun varlığından habersiz mahalle manavının yanından geçerken, yerde hasır bir sepetin içinde rastladım ilkin kendisine. görüntüsüyle çok ilgimi çekti tabi.. çiçek yaprağı ile soğan-pırasa arası  hoş kokulu bir yeşillik.. bunun meğer yumurtalı kavurması, bulgurlusu, böreği filan türlü türlü tarifi varmış. denemek için pazardan yarım kilocuk aldım ki bu kadarı bile sığmadı tencereme.. ot olsun da ne olursa olsun diyenler varsa bizim gibi şu sıralarda taptaze ve bolca pazarlarda, manavlarda mevcut çiriş otu. Sevgili babacığım pişirdiğim hiçbir antipatik otu geri çevirmez adabından; ancak yine de kolesterol ve hipertansiyon için şifa kaynağıymış diye diye yedireceğim bizim etçillere  :))


malzemeler:

  • yarım kg çiriş otu
  • 1 adet kuru soğan
  • salça
  • 2-3 yemek kaşığı bulgur
  • zeytinyağ
yapılışı:


  • küçük doğranan soğan zeytinyağda kavrulur. salça eklenir bir süre daha kavrulur. toprakları  iyice yıkanan çiriş iki parmak eninde doğranarak tencereye eklenir ve kavrulur. yıkanan bulgur ve 1-2 bardak kadar su da ilave edilerek üstü kapalı olarak pişirilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder