26 Nisan 2013 Cuma

Labada Sarması

Bahçede, tarlada, hatta köyde yol kenarlarında bile kendiliğinden bitiverir birden bahar geldi mi. Labada ya da başka yörelere göre libada. Göründüğünden daha çok lezzetlidir. Şimdi baharken zaman, yanında taze sarımsak ezmeli yoğurtla enfestir.
iç malzeme olarak haddinden fazla hazırlamış olduğum ve artan ebegümeci sarması içini kullandık. tek fark uzun labada yapraklarını uzunlamasına ikiye bölüp üçgen şeklinde sarmak oldu. tencereye de sarmaları dik şekilde sıralayarak tuz, yağ ve su ile pişirdik.
servis aşamasında üzerine taze sarımsak ezerek tatlandırılan yoğurt ile yağda hafifçe yakılan kırmızı toz biberli sos gezdirmek olmazsa olmaz....





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder