13 Nisan 2013 Cumartesi

Böcük Kumpiri

Uzun zamandır epeyce canımın çekip de üzerindeki ıvır zıvır salatalarını hazırlamaya çok üşendiğim kumpiri ne    hikmetse bugün çarçabuk yapıverdim. Çoook eskiden, vilayette sıradan bir kumpircinin bile bulunmadığı çaylak öğretmenlik zamanlarında, çalıştığım küçük ilçemde evimin üst katında kanatsız bir melek yaşardı. sayıca fazlaca denebilecek şeyler öğrendim ondan. Ama galiba en unutamayacak olduklarımdan biri, bana kendi elleriyle yaptığı dünyanın en lezzetli ev kumpiri..


malzemeler:
  • patates
  • kaşar peyniri rendesi
  • tereyağ
  • mısır
  • havuç
  • bezelye
  • kornişon turşu
  • mor lahana
  • yeşil zeytin
  • siyah zeytin
  • sosis
  • sucuk
  • ketçap
  • mayonez 
  • acı sos vb 



yapılışı:
  • patateslerin topraklarını güzelce yıkadıktan sonra kürdanla her yerinden deliniz.
  • her patatesi ayrı ayrı alüminyum folyo ile sarınız ve 230-250 derece fırında ızgara telinde pişiriniz. bunun için belli bir süre veremeyeceğim, ama pişip pişmediğini arada sırada çatalla kontrol edebilirsiniz. ancak sanıyorum yaklaşık bir saat sürüyor. süreyi kısaltmak için patatesleri suda bir süre haşlayıp sonra folyo ile sarıp fırınlayabilirsiniz.
  • pişen patateslerin folyosunu üstten aralayarak patatesi kesiniz ve iki çatalla kesilen yerden aralayarak içini eziniz.
  • tevazu gösteremeyeceğim. bu yüzden boll tereyağ ve bir yemek kaşığı kadar rendelenmiş kaşardan ekleyerek, peynir ve yağ eriyene kadar ezmeye devam ediniz.
  • üzerine hazırladığınız rus salatası, zeytin dilimleri, kavrulmuş sucuk-sosis karışımı, mayonezli mor lahana  salatası ya da canınızın istediğini koyarak afiyetle yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder