3 Nisan 2013 Çarşamba

33-Böcük Tantuni

Hakikaten an geliyor ve vücut sabırsızca protein istiyor. bu biraz da tatlı krizine girmek gibi; gözün hiçbir şeyi ve hiç kimseyi görmemecesine gücün son noktasına dek ona ulaşmak için çılgınca savaşmak gibi. açıkçası ben bugün bu haldeydim. hazırlarken, sonuç oldukça tatmin edici olacağı için mutfakta büyük bir zevkle ve resmen seke seke dolandım tezgah-ocak-tencere-buzdolabı arasında. ve sanırım lavaşım hazır lavaş olduğu için tantuni yapmanın ne kadar zahmetsiz olduğunu düşündüm.


malzemeler:

  • 300-400 gr. kuşbaşı dana eti
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2-3 adet orta boy domates
  • maydanoz
  • tereyağ
  • kekik, pul biber, karabiber, tuz, isot..




yapılışı:

  • et nohut büyüklüğünde küçültülür. sıvıyağda suyunu salıp çekene kadar pişirilir. suyunu çekince yeteri kadar tereyağ, tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve kekik eklenir. bir süre daha kavrulur ve altı kapatılır.
  • kuru soğan piyazlık doğranıp tuz ile ovularak acısı çıkarılır. daha sonra ince doğranmış maydanoz, isot eklenerek soğan salatası hazırlanır.
  • domateslerin çekirdekleri çıkarılarak küçük küpler şeklinde doğranır.
  • lavaşlar teflon tavada iki taraflı ısıtılıp; içine yeteri kadar et, soğan salatası, domates konularak dürüm şeklinde sarılır. yanında enfes bir ayranla bu protein krizi pekala atlatılır. ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder