2 Şubat 2012 Perşembe

Enginar Yaprağı Çayı

Evet.. ailecek kafayı enginarla yemiş durumdayız diyebilirim. enginarı her türlü tüketmeye bayılıyoruz. dolması, çanağından sebzeli zeytinyağlısı, salatası derken taze çanağını çiğ yediğimiz de oluyor. hatta uğurun böcüğü 6 aylıkken sebze pürelerine, çorbalarına bile enginar çanağından ekliyordum. bizim böcük epey gaz sorunu yaşadığı için enginar hayli iyi gelmişti yavruma. bir de böyle bir etkisi var yani :))))
baba uğur böcüğü ile baharda taze enginar çanaklarından 5er 10ar poşetleyip dondurucuya atmıştık. bir hayli kalabalık bir enginar zulamız olmuştu. mevsimi kısa olunca tadına doyulmuyor. bu sırada tabi ki yapraklıların da yapraklarını koparıp yıkayıp bir güzel kuruttum. bu kurumuş enginar yapraklarını isterseniz öğütüp çorbaların üzerine baharat diye ekleyin isterseniz 4-5 adet yaprağı bir fincan suda 5-10 dak. demleyip için. harika bir aroması oluyor. ben çayını şeker yada başka bir şey eklemeden içiyorum. böcüğüme de içiriyorum. zaten çay fincanı ya da bardağı görür görmez bende bende diyor, kime çekti bilmem..
 

enginarın her türlü faydasını internette kolayca bulmak mümkün. ancak en bilineni karaciğere ve bağırsaklara olan faydaları.. siz siz olun, enginarı bir an evvel hayatınıza katın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder