öyle güzel öyle lezzetli bir pasta ki.. eminim yavru böcükler de bayılır, babaları da.. bizimkiler gibi :)
hamuru için malzemeler:
- 3 yumurta
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 6 yemek kaşığı un
- yarım kahve fincanı limon suyu
- yarım kahve fincanı sıvı yağ
- 1 vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 silme yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
yapılışı:
- önce kremayı hazırlamak her zaman daha iyi oluyor. süte şeker, nişasta, un eklenip el çırpıcısıyla iyice çırparak orta ateşte krema pişirilir. iyice kıvamlanınca tereyağ eklenir. 1-2 dakika daha karıştırarak pişirilir ve soğutulur. (bu arada kremayı pişirirken sürekli karıştırmak gerekiyor.)
- yumurta ve toz şeker en az 10 dakika mikserle çırpılır.
- çırpılan karışıma sıvı yağ ve limon suyu eklenir. biraz daha çırpılır.
- vanilya, kabartma tozu ve un da ilave edilerek yavaşça yedirilir.
- yağlı kağıt serili ve sıvıyağ ile yağlanmış tepsiye (tepsim mini fırın tepsisi) hamur konulur.
- önceden ısıtılmış 200 derece fırında 8-10 dakika (hamuru kurutmadan yoksa sararken kırılır) pişirilir.
- fırından alınan hamur 5 dakika dinlenince yağlı kağıtla beraber dikkatlice rulo yapılır ve üzerine nemli mutfak havlusu serilerek 5-10 dakika böyle dinlendirilir.
- daha sonra havluyu alarak hamur tekrar düz açılır. iyice soğuyunca ara sıra suyla ıslatılan kaşıkla, hazırlanan krema sürülür.
- muzlar bütün halde, düz bir hat şeklinde kremanın üzerine sıralanarak rolu yapılır. ruloyu bir müddet böyle dinlendirmek gerekli.
- suyla ıslatılan bıçakla rulo istenilen genişlikte dilimlenir.
- iki ayrı kayık tabağa süt ve hindistan cevizi konulur. rulo dilimleri önce süte batırılarak sonra da hindistan cevizine bulanır.
- buzdolabında bir gece (ya da bir kaç saat) bekleyince sanki daha güzel oluyor.
Ugur Demirtaş: Favori pastam! Tek geçerim..
YanıtlaSilFavori böcük babamız! Tek geçeriz.. :)
Sil