Evde küçük ve çok yaramaz bir böcük olunca zahmetli, teferruatlı tarifleri pişirmek için cesaretimiz ve geniş bir zamanımız olmuyor açıkçası.
bu da pratik leziz bir tarif..
bu arada Şazimet annemin ellerinden öperiz. esas onun yemeklerini fotoğraflayıp paylaşmak gerek. çünkü annelerden öğrenilecek çok şey var.
bu tarifi hazırlarken ölçü falan kullanmadım. göz kararı takıldım yine.
malzemeler:
bu arada Şazimet annemin ellerinden öperiz. esas onun yemeklerini fotoğraflayıp paylaşmak gerek. çünkü annelerden öğrenilecek çok şey var.
bu tarifi hazırlarken ölçü falan kullanmadım. göz kararı takıldım yine.
malzemeler:
- kuzu kuşbaşı
- 1 kurusoğan
- taze kekik
- tereyağ
- tuz
- karabiber
- 1 tatlı kaşığı karışık salça
- 1 ölçü arpa şehriye
- 2 ölçü su
- domates dilimleri
- kuzu etlerini kendi sularını salıp çekene kadar kavurdum. soğan ekleyip pişirmeye devam ettim. tereyağ, çok az salça ve baharat ekleyerek kavurdum.
- bir ölçü arpa şehriyenin yarısını sıvıyağda pembeleştirip tereyağ, tuz ve diğer yarısını da ekleyerek bir kaç kez karıştırdıktan sonra suyunu ekleyip pilav gibi pişirdim. pilavın altını kapatınca kapağı hafif aralık bırakıp arada sırada karıştırırsanız daha taneli oluyor.
- güvece önce etlerden bir kat koyup üzerine arpa şehriye pilavından ekliyoruz. en üste dilimlenmiş domates ve sivri biber konulması gerek. ancak mevsimi olmayan sebzeler bizim evde bulunmuyor. ben de yazdan hazırlanmış konserve domateslerden kullandım. gayet güzel iş gördü.
- güveci 220 derecede fırınlıyoruz. sanırırm 10-15 dakika yeterli oldu.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder