3 Şubat 2012 Cuma

Uğurlu Kereviz Salatası

Kereviz aroması itibariyle soframızdan eksik etmediğimiz bir kış sebzesi. pişirerek yediğimiz gibi çiğden salatasını da severek tüketiyoruz. zahmetsiz bir salata tarifi.. özellikle et yemeklerinin yanında nefis oluyor. oldukça sıradan görünen salatamızı ise yine süslemek istedik.
soğuk hava yüzünden evde mahsur kalan biz -uğur böceği ailesi- için keyifli bir salata yapımı oldu.




malzemeler:

  • 1 adet küçük kök kereviz
  • 4-5 kaşık yoğurt ( bu kez süzme kullandım)
  • 1-2 kaşık kadar mayonez
  • 2-3 diş sarımsak
  • yarım bardak iri kıyılmış ceviz
  • tuz
  • süslemek için sebzeler..vb.


yapılışı:

  • kereviz rendenin iri kısmıyla derin bir kasede rendelenir.
  • doğranıp rendelendiğinde çok çabuk kararan bir kök sebze olduğu için zaman kaybetmeden yoğurt ve mayonezi ilave etmek gerekiyor.
  • ezilmiş sarımsaklar, tuz ve ceviz de eklenerek güzelce karıştırılır ve servis tabağına alınır.
  • süsleme kısmı da salatayı yiyecek olanların keyfine kalmış... ;) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder