Malzemeler:
- tavuk göğüs eti
- tereyağ, sıvıyağ
- karışık salça
- kekik
- köri
- zerdeçal
- tuz, karabiber
- kavrulmuş susam
Yapılışı:
- tavuk göğüs ince şeritler halinde kesilir. az sıvıyağ eklenmiş tencerede suyunu salıp çekene kadar ara sıra karıştırılarak kavrulur.
- suyunu çeken tavuklara tereyağ ilave edilir, 2-3 dakika kavrulduktan sonra kaşığın ucuyla çok az karışık salça eklenerek karıştırılır.
- biz bol kekik seviyoruz. kekik, köri, zerdeçal, karabiber ve tuzu ilave edilerek bir süre daha pişirilir.
- servisten önce kavrulmuş susamlar eklenir.
Şehriyeli Bulgur Pilavı
Malzemeler:
- 1 bardak pilavlık bulgur
- istenilen miktarda tel şehriye
- tereyağ, sıvıyağ
- tuz
- önce sıvıyağda tel şehriyeler güzelce pembeleşene kadar kavrulur.
- kavrulan şehriyelere isteğe göre tereyağ eklenerek karıştırırılır ve hazırlanan bulgurlar ilave edilir.
- bir süre kavrulduktan sonra 2 bardak sıcak su ve tuz eklenerek pişirilir.
- suyunu çekip göz göz olan bulgur pilavınızın altını kapattıktan sonra, pilavınızı tahta kaşıkla karıştırıp kapağını açık bırakırsanız daha taneli olur ancak arada karıştırmayı unutmayın derim.
Rejimdeyiz beyaaa biz doktor az ye be kardeşm dedi ,yoldan cıkacaz gene tüh tühtühhh
YanıtlaSil:))))) ay alemsin abi.. kilo yapmıyo bunlar beya. evdekilerde en azından değişme yok, rahat olun. çokk öperiz sizi.. :))))
Sil