2 Şubat 2012 Perşembe

Baharatlı Tavuk Şeritleri

Böcüğün deyimiyle "gıt gıt gıt", beslenmemizde sıklıkla kullandığımız bir besin.  aslında bu tarif bildiğiniz sade tavuk soteye çeşitli baharatların ilave edilmesi. her zamanki tatlardan sıkıldıysanız bu pratik tarifi hazırlayabilirsiniz. tarife çeşitli sebzeler de ilave edilebilir. ama biz bugün gayet sade yiyeceğiz. :)

Malzemeler:

  • tavuk göğüs eti
  • tereyağ, sıvıyağ
  • karışık salça
  • kekik
  • köri
  • zerdeçal
  • tuz, karabiber
  • kavrulmuş susam



Yapılışı: 


  • tavuk göğüs ince şeritler halinde kesilir. az sıvıyağ eklenmiş tencerede suyunu salıp çekene kadar ara sıra karıştırılarak kavrulur. 
  • suyunu çeken tavuklara tereyağ ilave edilir, 2-3 dakika kavrulduktan sonra kaşığın ucuyla çok az karışık salça eklenerek karıştırılır.
  • biz bol kekik seviyoruz. kekik, köri, zerdeçal, karabiber ve tuzu ilave edilerek bir süre daha pişirilir.
  • servisten önce kavrulmuş susamlar eklenir.
bu kolay tarifin yanına, loğusa döneminde bol süt yapsın diye kayınvalidemin pişirip yanında kuru soğanlarla yedirdiği sade şehriyeli bulgur pilavını çok yakıştırıyorum ve her defasında onu pişiriyorum. yine çok pratik bir tarif.
 
Şehriyeli Bulgur Pilavı
Malzemeler:

  • 1 bardak pilavlık bulgur
  • istenilen miktarda tel şehriye
  • tereyağ, sıvıyağ
  • tuz
Yapılışı:

  • önce sıvıyağda tel şehriyeler güzelce pembeleşene kadar kavrulur.
  • kavrulan şehriyelere isteğe göre tereyağ eklenerek karıştırırılır ve hazırlanan bulgurlar ilave edilir. 
  • bir süre kavrulduktan sonra 2 bardak sıcak su ve tuz eklenerek pişirilir.
  • suyunu çekip göz göz olan bulgur pilavınızın altını kapattıktan sonra, pilavınızı tahta kaşıkla karıştırıp kapağını açık bırakırsanız daha taneli olur ancak arada karıştırmayı unutmayın derim.


2 yorum:

  1. Rejimdeyiz beyaaa biz doktor az ye be kardeşm dedi ,yoldan cıkacaz gene tüh tühtühhh

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))))) ay alemsin abi.. kilo yapmıyo bunlar beya. evdekilerde en azından değişme yok, rahat olun. çokk öperiz sizi.. :))))

      Sil