31 Ocak 2013 Perşembe

Tavuklu Keşkek

Keşkek deyince zihnimde canlanıveren çokça güzel anı ve kare kare fotoğraf gibi anlar var şüphesiz. Ama hiç unutamayacak olduğum bir tanesi; güzel kalpli dostların sıcacık evinde bir o kadarda içi sıcacık ve samimi dostlarla beraber, keyifli ve bol kahkahalı sohbetler eşliğinde yenileni.. Türkan Teyze'nin elinin lezzetinin geçmiş olduğu tadı damağımda kalmış olan mis gibi keşkeği, çok şanslı ki böcüğüm karnımdayken beraberce yeyivermiştik. Yanına da bolca turşu.. O anı tekrar yaşamak isterdim ama yine o aynı güzel insanlarla...





malzemeler:
  • 2 su bardağı buğday
  • 5-6 parça kemikli tavuk eti
  • soğan
  • 1 diş sarımsak
  • havuç
  • kök kereviz
  • süslemek için tercihen maydanoz/ kekik/ kişniş...vb
  • tereyağda yakılmış kırmızı toz ya da pul biber








yapılışı:
  • güzelce yıkanan buğday 1  gece suda bekletilir.
  • ertesi gün kemikli tavuk parçalarına soğan,sarımsak, havuç, kök kereviz, bir tutam taze kekik ve yeterince su eklenerek düdüklü tencerede pişirilir.
  • pişen tavuğun suyu süzülerek buğdaya eklenir ve buğday iyice özleşene kadar yine düdüklü tencerede pişirilir.kemiklerinden ayıklanan tavuk etleri pişen buğdaya eklenmeden önce; buğday el blenderı ile kısa aralıklarla 2-3 kez çekilir.
  • üzeri kırmızı biberli yağ ve taze baharatlarla süslenir. yanına karışık bir turşu tabağı çok iyi gider benden söylemesi :)
                               Selam Olsun Korkuteli'deki Dostlara...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder