malzemeler:
- 2 su bardağı buğday
- 5-6 parça kemikli tavuk eti
- soğan
- 1 diş sarımsak
- havuç
- kök kereviz
- süslemek için tercihen maydanoz/ kekik/ kişniş...vb
- tereyağda yakılmış kırmızı toz ya da pul biber
yapılışı:
- güzelce yıkanan buğday 1 gece suda bekletilir.
- ertesi gün kemikli tavuk parçalarına soğan,sarımsak, havuç, kök kereviz, bir tutam taze kekik ve yeterince su eklenerek düdüklü tencerede pişirilir.
- pişen tavuğun suyu süzülerek buğdaya eklenir ve buğday iyice özleşene kadar yine düdüklü tencerede pişirilir.kemiklerinden ayıklanan tavuk etleri pişen buğdaya eklenmeden önce; buğday el blenderı ile kısa aralıklarla 2-3 kez çekilir.
- üzeri kırmızı biberli yağ ve taze baharatlarla süslenir. yanına karışık bir turşu tabağı çok iyi gider benden söylemesi :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder