4 Şubat 2012 Cumartesi

Kirpi Kurabiye

Tek kelimeyle bayıldım bu kurabiyeye. şekillendirmesi düşündüğümden kolay oldu. ve ÇOOOK CİCİ oldular. :))) minik böcüğüme, kuzenlerine ve arkadaşlarına sıklıkla pişireceğim bu tarifi.
Sütün yanında kirpi kurabiyeyi yerken güzel bir hikaye de oluşturabiliriz. Mmmmm... örneğin "Diken'in Oyun Parkındaki Maceraları"... sanırım lastik top "Diken" için uygun bir oyuncak değildi. Acaba ne yapsa?  arkadaşları uğur böceği ve yavru ördekle hangi oyunları oynasa...? Hayal kurun, böcüğünüze de kurdurun. bu sırada kurabiyelerden de yemeyi unutmayın. :)








malzemeler:

  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı tereyağ (margarini hayatımızdan çıkardık)
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı buğday nişastası
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri


yapılışı:

  • oda sıcaklığında yumuşamış tere yağına 1 adet yumurtayı kırıp yedirin.
  • şekeri ekleyip yoğurun.
  • vanilya ve kabartma tozu ile nişasta ilave ederek yoğurmaya devam edin.
  • ununu ekleyerek güzelce yoğurun.
  • iyice toplanan hamurdan cevizden az büyük parçalar kopararak elle sivri burunlu kirpiler yapın.
  • dikenlerini de mutfak makası kullanarak (hamuru keserek) oluşturun. pipet ucunu (uygun bu vardı) kakaoya batırıp gözlerini yapın.
  • üzerine bir şey sürmeden 160 derecede ısınmış fırında az pembeleşene kadar pişirin.
  • maydanoz yada başka yeşilliklerden çimen yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder