2 Şubat 2012 Perşembe

Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması

Çarşıda pazarda her daim bulamadığımız, yazın çok kısa buranın köylü pazarında bulunan yine çok güzel bir çiçeğin dolmasıyla devam edelim.
Kabak Çiçeği Dolması..
baba uğur böcüğü o kadar çok sevdi ki sonraları aradık durduk her yerde ama her zaman bulunmuyor işte. belki büyük avm marketlerinde denk gelirse, o gün şansımız yaver giderse..
bu dolma görünüm ve tat itibariyle zeytinyağlılarda tavan bence. daha ötesi yok. ama çiçekleri hazırlık aşaması ise bir o kadar nezaket ve dikkat isteyen bir süreç.
dolma içinin malzemeleri zeytinyağlı enginar malzemeleriyle aynı.. ek olarak taptaze diri kabak çiçekleri gerekli tabi ki.






yapım aşamasında önce derin geniş bir kaba buzlu soğuk su hazırlamak gerekli. orada kenarda bir yerlerde hazır bulunsun. suyumuzun ılımasına fırsat vermeden çiçeklerimizi nazikçe yavaş akan suyun altında yıkayıp hemen soğuk suyun içine atıyoruz. çiçeklerın narin yapraklarını nazikçe açarak çay kaşığı ile önceden hazırladığımız dolma içinden koyarak yaprakları sırayla ve yine nazikçe kapatıyoruz. tencerede sıraladığımız dolmamıza göz kararı su, tuz ve zeytinyağını ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz. neyseki çabuk pişen bir dolma. tam da evdeki sabırsız böcükler için...  :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder