2 Şubat 2012 Perşembe

Zencefilli Kurabiye


Her daim kullanmanızı şiddetle tavsiye edeceğim bir baharat, zencefil. aktarlarda hatta marketlerde bile taze kökünü, ya da kurusunu veyahut çekilmiş tozunu rahatlıkla bulabilirsiniz. bayıldığımız çiçeksi bir kokusu ve enfes bir aroması var gerçekten. taze kökünü yabancı mutfaklar yemeklerde sıklıkla kullanıyorlar.
biz kökünü evde karışık bitki çayları hazırlarken, tozunu da tatlı, pasta ya da kurabiyelerde kullanıyoruz. 
ayrıca bir çok faydası da olduğu bilinen bir gerçek. şu soğuk kış günlerinde soğuk algınlığından korunmak için çayını içebilirsiniz. mide bulantısına iyi gelir. iştah açar. kanı temizler.baş ağrısını giderir. romatizma ağrılarında yıllardan beri kullanılıyormuş. kollesterolü bile düşürücü etkiye sahipmiş. ve daha kim bilir neler..




kurabiyesini uzun zamandır yapmıyordum. tarif defterimi karıştırırken tesadüfen rastladım ve böcük oyun oynarken 5 dakikada hamurunu hazırlayıp fırınladım. arkadaş toplantılarında değişiklik isteyenlerin zahmetsizce hazırlayabileceği leziz ve mis kokulu zencefilli kurabiye tarifi ise şöyle:

Malzemeler:
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı pudra  şekeri
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı toz zencefil




Yapılışı:
  •  oda sıcaklığında yumuşamış tereyağına iki yumurta sarısını, pudra şekerini ekleyerek yoğurun.
  • zencefil, kabartma tozu ve unu da ekleyerek yoğurmaya devam edin. hamur hemen toplanacak, ele yapışmayan bir kıvam alacaktır.
  • yağlı kağıt serili tepsiye ceviz büyüklüğünde toplar yapıp sıralayın. (kurabiyelerimin güzel parlaması için ayırdığım yumurta aklarından fırçayla üzerlerine sürdüm.)
  • önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında çok pembeleştirmeden pişirin. soğuyunca servis tabağına alın çünkü sıcakken parçalanabiliyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder