malzemeler:
- 1 orta boy kereviz kökü
- 2 orta boy havuç
- 1 kuru soğan
- 1 limon suyu
- 2-3 portakal suyu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- tuz
- zeytinyağ
- kuru soğan 4e bölünüp ince doğranır. tencereye bir kat olacak şekilde düzgün yayılır.
- havuç boyuna 2ye kesilince verev doğranır. ve 2. kat olarak havuçlar soğanların üzerine konur.
- kereviz de 4e bölünüp çok ince olmayacak şekilde doğranır ve 3. kat olarak havuçların üzerine konur.
- limon ve portakal suyu sıkılarak tencereye ilave edilir. gerekirse su ilavesi de yapılır. tuzu,şekeri ve zeytinyağı eklenerek orta ateşte pişirilir.
- soğuyunca afiyetle yenir. :) böcüğümle kerevizin saplarından da bir miktar ekledik yemeğimize. çünkü çok tazeydi. birazını da çiğ yedik çıtır çıtır çıtırdatarak..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder