8 Şubat 2012 Çarşamba

Zeytinyağlı Kereviz

ilçemizde kerevizin sapını ve yapraklarını kullanarak ıspanak gibi yemeğini yapıyorlarmış. bu kadar zamandır buradayız ancak bunu bir yıldır falan biliyorum. ailecek her türlü değişik tatları severiz ama ıspanak gibi pişirilen tarifi pek sevmedik diyebilirim. belki ikinci üçüncü yemelerde damak alışır fikir değişir. her şey mümkün. bizim favorimiz ise kereviz kökünün zeytinyağlısı. hem çok pratik hem de çok lezzetli..

malzemeler:

  • 1 orta boy kereviz kökü
  • 2 orta boy havuç
  • 1 kuru soğan
  • 1 limon suyu
  • 2-3 portakal suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • tuz
  • zeytinyağ
yapılışı:



  • kuru soğan 4e bölünüp ince doğranır. tencereye bir kat olacak şekilde düzgün yayılır.
  • havuç boyuna 2ye kesilince verev doğranır. ve 2. kat olarak havuçlar soğanların üzerine konur.
  • kereviz de 4e bölünüp çok ince olmayacak şekilde doğranır ve 3. kat olarak havuçların üzerine konur.
  • limon ve portakal suyu sıkılarak tencereye ilave edilir. gerekirse su ilavesi de yapılır. tuzu,şekeri ve zeytinyağı eklenerek orta ateşte pişirilir.
  • soğuyunca afiyetle yenir. :) böcüğümle kerevizin saplarından da bir miktar ekledik yemeğimize. çünkü çok tazeydi. birazını da çiğ yedik çıtır çıtır çıtırdatarak..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder