malzemeler:
- 125 gr tereyağ
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yumurta (akı içine- sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- yarım tatlı kaşığı şeker
- çekirdeği ayıklanmış zeytin
- yeterince un
- zeytin dışındaki malzemeler yoğurularak kurabiye hamuru hazırlanır.
- hamur düz zeminde çok ince olmayacak şekilde açılarak karelere kesilir.
- her karenin ortasına zeytin parçaları (ya da peynir,salam, sosis vb..) konularak karşılıklı iki köşe birbirinin üzerine kapatılır. pişerken açılmasın diye güzel kapatmak gerekmiş meğer..
- üzerine yumurta sarısı sürülerek 200 derecede fırınlanır..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder