Günün hangi saatinde önüme sunsalar hayır diyemeyeceğim, kilo aldırma potansiyeli yüksek bir tarif.
çayın yanında günlük laklak saatlerinde, hanım günlerinde, teneffüslerde, hatta kahvaltıda bile yenebilir. kısacası her ortama, her ana iyi gider..
malzemeler:
- 1 yufka
- yarım su bardağı tahin
- yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta akı
- susam
yapılışı:
- yufka açılarak üzerine tahin-sıvıyağ karışımı sürülür.
- tahin-yağ karışımı üzerine şeker eşit olarak dağıtılır.
- yufka karşılıklı iki kenardan içe doğru sıkıca rulo şeklinde sarılır. ancak bir taraf kalın, diğer taraf daha ince sarılmalıdır.
- yufka 2-3 parmak genişliğinde dilimlenerek kesik olan kenarlarından biri, önce çırpılmış yumurta akına sonra da susama batırılır.
- susamlı kısım yukarıda kalacak şekilde tepsiye dizilerek kızarana kadar orta ısıda fırınlanır.
şekilde görüldüğü üzere yufkayı sıkı saramamışım. ama yendi mi? yendi.. bitti mi? bitti.. daha ne olsun......
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder