9 Ağustos 2012 Perşembe

Kremalı Kakaolu Krepler

Görüntü süper. Lezzet de böcüklerden tam not alırsa, sık yapılanlar listemize eklenecek başka bir tarifi bulduk demektir. yalnız krepleri çok kurutmadan pişirmek gerek; aksi takdirde büzüp kürdana geçirme aşamasında yırtılmalar oluyor. bu da insanın canını bir hayli sıkıyor. sanırım kalınlığı ne kadar ince olursa büzdürme o kadar kolaylaşıyor ve daha zarif bir görünüm elde ediliyor gibi geldi bana. bir de krema çok fazla arttı. bu yüzden krep hamuru malzemeleri arttırılarak daha fazla krep yapılabilir. ya da artan krema başka bir tarifte kullanılabilir. ben artan kremayı, böcük babaannesinden öğrendiğimiz milföy tatlısında kullanmayı düşünüyorum. bu arada verdiğim ölçüdeki krep hamurundan hepi topu 17-18 adet çıktı. limon aroması her ısırıkta alınabiliyor, iç ferahlatıcı ve çok hafif. çocukların da çok seveceğini düşünüyorum. uğurun böcüğü bile arka arkaya iki tanesini yediyse...


krep için malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 2 kaşık kakao
  • 1,5 kaşık şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • limon kabuğu rendesi
krema için malzemeler:


  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • vanilya
  • limon kabuğu rendesi
  • soğuyunca 1 poşet krem şanti








yapılışı:

  • krep hamurundan 2 yemek kaşığı kadar, teflon tavada yaydırılarak iki taraflı pişirilir.
  • arasına krema sürülür.
  • ikiye katlanıp kenarları büzdürülerek kürdana batırılır.
  • üzerine pudra şekeri eklenebilir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder