içinde ceviz, sarımsak, baharat olan her tarife bayıldığım gibi peynirli olanları da affetmediğim kesindir.
ilk denememde şans eseri tat ve kıvamı pek yerinde olan bir cheesecake pişirmiştim. ama ondan sonraki 2,3,4. denemelerde tam bir becerisizlik abidesi olmuştum. ya fırının gazabına uğramıştım ya da sabırsızlığımın kaçınılmaz sonuyla yüzyüze gelmiştim.. zamanla da kendi tarifimi geliştirdim galiba.. klasik tarife haksızlık mı olacaktır bilinmez ancak bu şekilde gayet memnunuz yakaladığımız lezzetten..
taban için malzemeler:
- 2 paket yulaflı bisküvi
- çekilmiş fındık,ceviz..vb (tercihen)
- 150 gram erimiş tereyağ
krema için malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 paket krema
- 1 paket krem peynir
- 2-3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığından az şeker
- 1 vanilya (vanilyam yoktu limon kabuğu rendeledim)
vişne sosu için malzemeler:
- 300gr- bir kase vişne
- bir bardaktan az şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- yarım bardak su
yapılışı:
- yulaflı bisküvi öğütücüde çekilir. içine erimiş tereyağ ve çekilmiş fındık konup yedirilir. kelepçeli yuvarlak kek kalıbına her tarafa eşit olarak dağıtılarak iyice bastırarak taban hazırlanır. önceden ısıtılmış 180 derecede 5-10 dakika fırınlanır.
- kekin tabanı fırınlanırken krema hazırlanır. yumurta 1 kaşık şekerle iyice çırpılarak diğer malzemeler de eklenir ve krema çırpılır.
- krema yavaş yavaş fırınlanan tabanın üzerine dökülür ve sıcak olan fırında 180 derecede pişirilir. pişme sırasında kapak açılmaz. pişme süresi bittiğinde fırın kapatılır ve kek fırının içinde soğumaya bırakılır. ılınınca buzdolabında dinlendirilir.
- çekirdekleri ayıklanan vişneler şekerle birlikte bir süre pişirilir. pişmeye yakın yarım bardak suda eritilmiş nişasta eklenir ve sürekli karıştırılarak kıvam alması beklenir. pişen sos iyice soğutulduktan sonra tercihen vişne taneli sos şeklinde ya da blenderdan geçirilmiş olarak kekin üzerine eklenir.
- insanın gözüne gözüne bakan cheesecake diliminin yanında 2-3 top vanilyalı dondurma da fena olmaz hani :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder