malzemeler:
- 250 gr tereyağ
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 yumurta (sarısı içine- akı üzerine)
- 2 çay kaşığı şeker
- 1 çorba kaşığı tuz
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- aldığı kadar un
- üzerine susam,çörek otu, haşhaş tohumu kullandım
- tüm malzemeler karıştırılıp yoğurulup yumuşak bir hamur yapılır.
- hamuru elle bastırarak yada merdaneyle açıp -çok ince olmayacak şekilde- kurabiye kalıpları ile istenilen şekiller çıkarılır.
- üzerine önce yumurta akı sürülür ve susam,çörek otu vb.. ile süslenir..
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder