5 Ağustos 2012 Pazar

Böcüğün Tuzlu Kurabiyeleri

Normalde de iştahsız olan böcüğümün şu çekilmez sıcaklarda yemesi içmesi hepten dibe vurunca, onu bir an şaşırtacak cazip görünen birşeyler pişirelim dedik. bildiğimiz kandil simidini şekil olarak tuzlu kurabiyelere çevirdik. oysaa ev mis gibi mahlep kokarken çok beğenecek,o ilk gazla epeyce kurabiyeyi yiyip bitirecek diye düşünen ben-böcük annesinin çaresizliğine sadece böcük babası şahit olacaktı meğer... :((






malzemeler:

  • 250 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta (sarısı içine- akı üzerine)
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • aldığı kadar un
  • üzerine susam,çörek otu, haşhaş tohumu kullandım
yapılışı:

  • tüm malzemeler karıştırılıp yoğurulup yumuşak bir hamur yapılır. 
  • hamuru elle bastırarak yada merdaneyle açıp -çok ince olmayacak şekilde- kurabiye kalıpları ile istenilen şekiller çıkarılır.
  • üzerine önce yumurta akı sürülür ve susam,çörek otu vb.. ile süslenir..
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder