5 Ağustos 2012 Pazar

Anneanne Dızmanası

Küçüklüğümüzde elimize sıcak sıcak tutuşturulan hamurun bir başka hali. bugünkü hamur gibi pofuduk duruşumu borçlu olduğum şeylerden biri de bu Dızmanadır belki de.. :p anne, ninee naaptınız kız,, bu zamanda incesi makbul hanımların huuu... ;))

malzemeler:

  • un
  • tuz
  • su
  • yaş maya
  • tuzlu kaymak
  • yoğurt
  • yumurta
  • sıvıyağ





yapılışı:


  • un,tuz,su ve maya ile ekmek hamuru gibi bir hamur hazırlanır.
  • büyükçe bezeler elle düz bir zemin üzerinde yuvarlanır, çok ince olmayan dilimlere kesilir, yağlı tepsiye dizilir. 
  • üzerine kaymak,yoğurt,yumurta karışımı sürülür. son olarak sıvıyağ gezdirilir.
  • üzeri kızarana kadar da fırınlanır.
  • fırından alınca biraz dinlendirip sıcacık yenir. yanına taze soğan yada komposto çok yakışır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder