10 Ağustos 2012 Cuma

Kırma Böreği

Balkan lezzetlerine devam..
çok pratik, yemesi güzel..
yanında tuzlu bir ayranla okul beslenmelerinde bile çocuklarca rağbet görebilecek, hem leziz hem de yapımı kolay olan bir göçmen böreğidir. kahvaltılarda, pikniklerde, hatta düğünlerde bile mutlaka yapılır.. millet doya doya yesin diye..
çok pişirdim ama anne lezzeti gibi olmuyor işte..





malzemeler:
  • 3-4 yufka
  • lor ya da beyaz peynir
  • tuzlu kaymak
  • yoğurt
  • yumurta
  • sıvıyağ
yapılışı:
  • bir yufka açılır ve üzerine gelişi güzel peynir ufalanır, az sıvıyağ gezdirilir.
  • yufka gelişi güzel kapatılarak uzunlamasına hafifçe buruşturularak 4-5 parmak kalınlığında dilimlenir. yufkalar bitene kadar aynı işleme devam edilir.
  • dilimler az yağlı tepsiye dizilir. üzerine kaymak,yoğurt,yumurta karışımı çırpılarak sürülür. son olarak azıcık sıvıyağ gezdirilerek üzeri kızarıncaya kadar fırınlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder