Etimek Pastası
- 9-10 tane tuzsuz etimek
- 1 paket krem şanti
- mevsim meyveleri.. vb.
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı kaynar su
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı:
toz şekeri derin bir tencerede azıcık yakıp üzerine kaynar suyu ekleyerek tüm şeker parçaları eriyene kadar kaynatıyorum. sağlık açısından şekeri yakmayın derler ama bence tadı böyle güzel oluyor. yakma işlemini abartmazsak bir problem yok benim açımdan.
Etimekleri kare veya dikdörtgen borcama sıralayıp sıcak şerbeti üzerine döküyorum.
şerbeti iyice emen etimeklerin üzerine de şekersiz muhallebiyi ekliyorum. krem şantiyi çırparak son katı hazırlıyorum. süs aşaması ise günlük havamıza ve hayal gücümüze göre değişiyor..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder