31 Ocak 2012 Salı

Böcük Kozalak Pastası

yine sınıfta aile katılımında çam kozalağı ile faaliyetler yaptığımız bir gün kozalak pastası yaptık. şekil verme kısmında epey zorlandık velimizle çünkü ilk defa yapıyorduk ve şekil vermek için uygun bir gereç bulamamıştık. ama tadı gayet güzeldi, kimi çocuklar 2-3 tane yediler.

Malzemeler:
300 gr. çikolatalı pirinç patlağı (büyük marketlerde mısır gevreklerinin yanında bulunabiliyor)
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
2 avuç kavrulmuş susam
2 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı bal
125 gr. tereyağ
2 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapımı:
tereyağı eritilip içine kakao ve pudra şeker eklenir.
bu karışıma pirinç patlağı, ceviz, susam,bal koyularak hemen karıştırılır ve ocaktan alınır. kalıp olarak kullanılacak kabın içi sıvıyağ ile yağlanarak harçtan konulur. ters çevrilerek kozalak şekli verilir. şekil verme aşamasında hızlı olmak gerekiyor çünkü harç soğuyunca işler sarpa sarıyor.

şekilli kozalaklar soğuyunca üzerine kar yağdırmış olmak için, pudra şekeri ya da hindistan cevizi kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder