nadide ilçemiz küçük ve sosyal anlamda kısır diyebiliriz. kışları yoğun hava şartlarından dolayı yayladan şehre inmeyi gözümüz yemediği için ya evde oturur tembellik yaparız ya arkadaş gezmelerimiz olur yada evde oturmaz kendimize evde iş buluruz. soğuk ve yağışlı bir haftasonu üşenmedik 20kg narı tek tek ayıkladık,suyunu çıkardık,kaynattık ve kendi ekşimizi yaptık. o kadar nar suyundan ise hepi topu 1 lt den az gıdım kadar ekşi çıktı. ama işin enteresan tarafı sürekli ve bol kullanmamıza rağmen bir yıldır bitmedi.
narları temizleme aşamasında; narları ortadan ikiye kesip kabuk kısmına tahta kaşıkla sert vurarak çekirdeklerin temiz bir kaba dökülmesini sağlamamız gerek. başta eğlenceli gibi gelse de iş bitiminde baştan aşağı nar suyu lekesi olmuş mutfağı,giysileri ve kendinizi görünce işin eğlence kısmı azcık bozuluyor diyebilirim. ama yıl boyu kendi ürününüzü kullanmanın keyfi de bir başka...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder