27 Ocak 2012 Cuma
Patlıcanlı Sandal Sefası
Orta tombulluktaki patlıcanları boyuna ortadan ikiye kesip tuzlu limonlu suda acısını çıkarıyoruz. sonra kızgın yağda kızartıp etli kısmına çatalla hafifçe ezerek iç malzeme için yer açıyoruz. ben kuşbaşı et kullandım. ama tavuk da güzel olur kanımca. kuşbaşı etleri kavurup içine küp doğranmış soğan,biber domates, mantar..vb ekleyerek çeşitli baharatlarla çeşnilendirdim. kayık patlıcanların içine etli harçtan koyup üzerine kaşar peyniri rendeleyerek fırınladım. Baba böcük bayıldıysa vardır bunda bir hikmet ;) şaka şaka... babamız elimizden zehir olsa yer içer.. ONU ÇOK SEVİYORUZ.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder