6 Şubat 2014 Perşembe

Mıhlama

Hakiki trabzon köy tereyağı, mıhlama peyniri ve mısır unuyla kahvaltıya enfess mıhlama.. tadına doyamadık.. :)




malzemeler:
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı mıhlama peyniri rendesi
yapılışı:
  • tereyağ köpük köpük oluncaya dek eritilince içine mısır unu eklenir ve güzelce kavrulur. su ilave edilir. kaynayınca peynir ve tuz eklenerek arada karıştırılarak pişirilir. peynir eriyip tereyağ yüzeye çıktığı vakit mıhlamamız yenmek üzere hazırdır.. soğutmadan bir solukta yemek acayip zevklidir :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder