14 Şubat 2014 Cuma

Tavuklu Ezme

Sıkı takipçisi olduğum Yiyorum Büyüyorumda görmüştüm bu tarifi.. enfes bir şey olacağı belliydi. sitede malzemelerin miktarına dair herhangi bir içerik görmemiştim. ben de kendi damak tadıma göre yaptım bir şeyler.


malzemeler:
  • 3 adet tavuk baget
  • 3 tatlı kaşığı tepeleme labne
  • 2 tatlı kaşığı hardal
  • 1 adet taze soğan
  • tuz
  • karabiber

yapılışı:
  • tavuk bagetler iyice haşlanır ve kemiğinden ayırılır.
  • etler bir kaba alınarak labne, hardal, tuz, karabiber ve soğanlar eklenerek blenderla çekilir.
  • isterseniz ekmek dilimleri üzerine sürüp yiyin, isterseniz tek başına... herhalükarda çok lezzetli.. dilerseniz misafirlerinize tavuk ezmeli kanepeler de yapabilirsiniz.. ya da ince havuç dilimlerine dip sos olarak kullanın. oldukça beğeni toplayacağına eminim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder