11 Şubat 2014 Salı

Kardeş Böcük Kurabiyesi

Abla böcüğümün tatlı kardeşi yavru böcüğümün mevliti için şeker hamurlu kurabiyemizi hafta sonu evde kendimiz yaptık. yaptık diyorum çünkü  ablamızın da babamızın da yardımları oldu.. çok zevk aldık, güzel de vakit geçirdik. son yıllarda moda haline gelmiş olan bu şeker hamurlu kurabiyeleri yapmak sanılanın aksine çok çok kolay. yeter ki kalıplarınız, malzemeniz ve hayal kırıklığı yaratmayacak bir tarifiniz olsun.. daha önce başka tariflerle de yaptım ama bu seferki favorim oldu diyebilirim. şu kurabiye kalıplarına, şeker hamuruna gelinceee.. malum internette tek tıkla her şey ayağımıza kadar geliyor artık. yapmanız gereken tek şey arama motoruna ihtiyacınız olan malzemeyi yazıp önünüze çıkan yüzlerce adresten eleye eleye "işte bu!!"  dediğinizi bulup almak.. ürünler en fazla iki gün içinde elinizde oluyor ve evde yeterince boş vaktiniz varsa da işler tıkırında ilerliyor. yavru böcüklerimden bulabildiğim en kısa zamanlarda bile işte bunlarla uğraşıyorum,, ya da bazen onları da işe bulaştırıyorum.. sonuç: herkes halinden memnun :)


malzemeler:

  • 250 gr. tereyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un
  • toz zencefil, tarçın..
  • süslemek için çeşitli renklerde şeker hamuru
  • şeker hamurunu kurabiyelere yapıştırmak için ballı su
yapılışı:

  • malzemeler karıştırılarak hamur yoğurulur ve en az yarım saat buzdolabında dinlendirilir. ( bu tarifin en önemli detaylarından biri içinde kabartma tozu olmaması.)
  • yağlı kağıt arasında merdane ile 1 cm kalınlığında açılarak istenilen kurabiye kalıbıyla kesilir. fırın tepsisine dizilerek 165-170 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
  • kurabiyeler pişip soğumaları için kenara alındığında pudra şekeri ile açılan şeker hamuru kalıplarla kesilir ve ballı su ile kurabiyelerin üzerine yapıştırılır. 
  • süslemede sınır yok,, her şey hayal gücünüze ve boş zamanınıza kalmış





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder