malzemeler:
- 2 adet kılçığı alınmış fileto çipura
- 1 adet orta boy kırmızı soğan
- 1-2 diş ince kıyılmış sarımsak
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 dal biberiye
- rendelenmiş kaşar
- tuz
- karabiber
- kımızı pul biber
- zeytinyağ
- derin tavada zeytinyağ ısıtılır. iri parçalar halinde doğranmış balık ve biberiye yağa alınır ve çok pişirmeden bir iki çevrilip güveçlere paylaştırılır.
- aynı şekilde sebzeler de diri kalacak şekilde önce piyazlık doğranmış kırmızı soğan, sarımsak, sonra verev doğranmış havuç, biberler ve kabak da çok pişirmeden balıktan arta kalan yağda biraz döndürülür, güveçlere konur.
- üzerine rendelenmiş kaşar peyniri konularak fırına verilir. 15-20 dakika kadar pişirilir.
- o kadar acıkmışız ki güvecimizin pişmiş halini fotoğraflamayı unutmuşum :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder