Sıklıkla pişirdiğim bir şey değildir sütlaç. ama böcüğüm sever. babaannesi çok yapar, çok da güzel yapar. son günlerde iyice iştahsızlaşan yavruma sütlaç yapıyım dedim. ama pirinç unum yoktu evde. ninem usulu deneyelim dedim. eh fena da olmadı sanki. umarım gönlünü yapabiliriz böcüğün.
malzemeler:
- 1 lt süt
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı toz şeker
- bir çimdik tuz
- tarçın
yapılışı:
- yıkanan pirinçler 2-3 su bardağı suyla yumuşayana kadar kaynatılır.
- pirinçler yumuşayınca süt ilave edilir ve kaynayana kadar karıştırılır. kaynayınca altı kısılır ve kıvam alıncaya kadar pişirilir.
- kıvam almaya başlayınca bir çimdik tuz ve bir su bardağı toz şeker ilave edilir, karıştırılır. bir- iki taşım daha kaynatılır.
- altını kapatınca kaselere konur, soğutulup tarçınla servis edilir.
- pirinç unu ya da herhangi bir nişasta kullanmadığım için kıvamı konusunda çekincelerim vardı ama denedim gördüm gayet güzel oldu. pişen pirincin kendi nişastası yeterli oldu gerçekten. sütü ilave ederken bir çubuk tarçın da mı koysam ki dedim ve kıvam konusunda aklımda pürüzler kalmayınca sonrakinde denemeye karar verdim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder