malzemeler:
- 1 orta boy kırmızı pancar
- 1 orta boy soğan
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı krema
- tuz, karabiber
- yıkanıp kabuğu soyulan pancar iri küpler şeklinde doğranarak 2-3 bardak suda hafif yumuşayana kadar haşlanır ve beklemeye alınır.
- tencereye alınan tereyağ eritilir ve küçük doğranmış soğanlar eklenerek kavrulur. kavrulan soğanlara un ilave edilerek unun kokusu çıkana kadar karıştırarak kavrulmaya devam edilir.
- haşlanmış pancarın soğumuş olan haşlama suyu kavrulan soğan ve una hızlı karıştıra karıştıra ilave edilir. pancarlar da çorbaya konulur, blenderla çekilir. kıvam alıncaya dek karıştırarak pişirilir. pişmeye yakın tuzu ve kreması ilave edilerek altı kapatılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder