bu arada yıl boyu her günümüzün sevgililer günü tadında geçmesi dileğiyle.. :)
malzemeler:
- 100 gr. tereyağ
- iki yemek kaşığı krema
- 1 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1,5 su bardağı buğday nişastası
- 2,5- 3 su bardağı un
- yarım çay kaşığı tarçın
- yarım çay kaşığı zencefil
yapılışı:
- oda ısısında yumuşamış tereyağ, pudra şekeri, yumurta,krema bir kaba alınır, karıştırılır.
- diğer kuru malzemeler de eklenerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur yapılır.
- iki yağlı kağıt arasında merdane ile açılarak kalıplarla kesilir.
- 180 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
- kurabiyeler soğuyunca benmari usulü eritilen çikolatayla süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder