30 Ocak 2014 Perşembe

Cevizli Kalp Çörek





hamur malzemeleri:

  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 bardak un
  • 1 paket granül maya
  • bir tutam tuz
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
  • yarım bardaktan az ılık süt
iç harç malzemeleri:
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz


yapılışı:
  • hamur için kuru malzemeleri karıştırıyoruz, ortasını açarak ılık süt,yumurta ve tereyağını ekleyerek yavaş yavaş birbirine yediriyoruz, güzelce yoğurarak hamuru dinlenip mayalanması için sarıp bekletiyoruz.
  • bu sırada iç harç malzemelerini bir araya getirerek hazırlıyoruz.
  • mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlıyoruz. merdane ile açarak iç harçtan sürüyoruz(kenarlardan bir-iki parmak kalınlığında boşluk bırakarak)
  • hamuru rulo şeklinde sarıp iki ucu üst üste gelecek şekilde ikiye  katlıyoruz ve katlanan yerden bıçakla kesiyoruz. kesilen parçaları yan çevirip açarak kalp şeklini oluşturuyoruz.
  • çöreklerimizi 175-180 derece ısıtılmış fırında yarım saat pişiriyoruz. benimkiler fırında birkaç dakika fazla kalınca fazla kızardılar ama hala çörek tadında... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder