17 Şubat 2013 Pazar

Kirpi Kurabiye-2

çoook şirinn... böcükten sonra favorimiz kirpi.. :)
kirpi kurabiyeyi yaparken çoook eğlendik.. çok da tatlı oldular..





malzemeler:
  • 150 gr. tereyağ
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • yarım paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • portakal kabuğu rendesi
  • süslemek için; kakaolu pasta şekerlemesi, bitter çikolata..
yapılışı:

  • tüm malzemeler karıştırılarak yumuşak- yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • hamurdan küçük parçalar alınarak yuvarlanır ve damla şekli verilir. kürdan toz kakaoya batırılarak gözler yapılır.
  • 175 derece fırında çok pembeleşmeden pişirilir.
  • benmari usulü eritilmiş çikolata ile kirpinin gövdesi kaplanır ve çikolatalı kısımlar pasta şekerlemesine bulanır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder