kirpi kurabiyeyi yaparken çoook eğlendik.. çok da tatlı oldular..
malzemeler:
- 150 gr. tereyağ
- 1 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- yarım paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı buğday nişastası
- portakal kabuğu rendesi
- süslemek için; kakaolu pasta şekerlemesi, bitter çikolata..
- tüm malzemeler karıştırılarak yumuşak- yapışmayan bir hamur elde edilir.
- hamurdan küçük parçalar alınarak yuvarlanır ve damla şekli verilir. kürdan toz kakaoya batırılarak gözler yapılır.
- 175 derece fırında çok pembeleşmeden pişirilir.
- benmari usulü eritilmiş çikolata ile kirpinin gövdesi kaplanır ve çikolatalı kısımlar pasta şekerlemesine bulanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder