7 Şubat 2013 Perşembe

Şevket-i Bostan

Şevket-i bostan.. adı korkutmasın. Pişirilmesi en kolay yemeklerden biri. Ama tabi dikenli yapraklarına rağmen pes etmeden toplayıp ayıklamak hünerli bir iş. Bizimki Seferihisar'dan temizlenmiş olarak geldi neyseki.






Malzemeler:
  • 1 kg şevket-i bostan
  • 1 soğan
  • Yarım kg. kuzu eti
  • 1 limon
  • 1 kaşık un
  • Tuz-karabiber

Yapılışı:
  • Kuşbaşı kuzu eti suyunu salıp çekince küçük doğranmış soğan eklenir.
  • 3-4 cm eninde doğranan şevket-i botsan eklenir ve arada karıştırarak 15-20 dakika kadar kavrulur. Tuz- karabiber eklenir.
  • Bir limonun suyuna bir kaşık un eklenir ve pürüzsüz bir sos elde edilir. Buna bir bardak su  ilave edilerek bir kez daha karıştırılır ve yemeğin üzerine dökülür. Düdüklünün kapağı kapatılır ve yaklaşık 20-25 dakika pişirilir. Normal tencerede pişme süresi biraz uzuyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder