Malzemeler:
- 1 kg şevket-i bostan
- 1 soğan
- Yarım kg. kuzu eti
- 1 limon
- 1 kaşık un
- Tuz-karabiber
Yapılışı:
- Kuşbaşı kuzu eti suyunu salıp
çekince küçük doğranmış soğan eklenir.
- 3-4 cm eninde doğranan şevket-i
botsan eklenir ve arada karıştırarak 15-20 dakika kadar kavrulur. Tuz-
karabiber eklenir.
- Bir limonun suyuna bir kaşık un
eklenir ve pürüzsüz bir sos elde edilir. Buna bir bardak su ilave edilerek bir kez daha karıştırılır
ve yemeğin üzerine dökülür. Düdüklünün kapağı kapatılır ve yaklaşık 20-25
dakika pişirilir. Normal tencerede pişme süresi biraz uzuyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder