7 Şubat 2013 Perşembe

Hindiba/ Radika Salatası


Hindiba ya da radika egenin meşhur otlarındandır. Hafif acı ama oldukça lezzetlidir.  Çiğ olarak da yenilir; biz azıcık haşlayarak yemeyi tercih ettik. Et tavuk balık üçlüsünün her birine güzel eşlik eder. Ya da hiç olmadı tek başına şifa niyetine niye yenmesin ki..



Malzemeler:
  • 1 demet hindiba/ radika
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 limon
  • Zeytinyağ
  • Tuz

Yapılışı:
  • Ayıklanıp bol tuzlu-sirkeli suda bekletip iyice yıkanan radika/ hindiba otu suda sapları yumuşayana kadar haşlanır. 8-10 dakika yeterli bence..
  • Süzüp salata tabağına alınca üzerine sirke-limon-zeytinyağ-tuzdan oluşan sos gezdirilir. Her yemeğin yanına çok yakışır tabi ama etin yanında ortalık yıkılır.. en azından bizime evde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder