Hindiba ya da
radika egenin meşhur otlarındandır. Hafif acı ama oldukça lezzetlidir. Çiğ olarak da yenilir; biz azıcık haşlayarak
yemeyi tercih ettik. Et tavuk balık üçlüsünün her birine güzel eşlik eder. Ya
da hiç olmadı tek başına şifa niyetine niye yenmesin ki..
Malzemeler:
- 1 demet hindiba/ radika
- 2-3 diş sarımsak
- 1 limon
- Zeytinyağ
- Tuz
Yapılışı:
- Ayıklanıp bol tuzlu-sirkeli suda
bekletip iyice yıkanan radika/ hindiba otu suda sapları yumuşayana kadar
haşlanır. 8-10 dakika yeterli bence..
- Süzüp salata tabağına alınca
üzerine sirke-limon-zeytinyağ-tuzdan oluşan sos gezdirilir. Her yemeğin
yanına çok yakışır tabi ama etin yanında ortalık yıkılır.. en azından
bizime evde.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder