3 Şubat 2013 Pazar

Mantı

Bugün çoook canım çekmişti zaten. Uğurun böcüğü de özlemiştir; böcük babası da keza aynı diye düşünerek hamuru yoğurup açıp kesip büküverdik.
Bunun üstüne daha ne yazılır, ne anlatılır bilmem ki..
Üstümde tatlı bir yorgunluk..

malzemeler:

  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • bir kaşık sıvıyağ
  • 1/3-2/5 su ardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • kıyma
  • soğan
  • maydanoz
  • tuz/karabiber/tatlı pul biber/nane
  • yoğurt
  • sarımsak
  • 1 kaşık karışık salça

yapılışı:


  • un ve tuz harmanlanarak unun ortası çukur açılır; çırpılmış yumurta,sıvıyağ ve su ilave edilerek sert bir hamur elde edilir.
  • hamur bezelere ayrılıp üstü kapalı dinlendirilir. her beze orta kalınlıkta açılıp karelere kesilir. karelerin içi kıymalı harç ile doldurulur ve bükülür.
  • kaynayan suya tuz ve sıvıyağ eklenir. mantılar da ilave edilerek pişirilir.
  • bol sarımsaklı yoğurt, sıvıyağda karışık salça ve tatlı pul biberle hazırlanan sos ve kuru nane... son nokta vuruşu...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder