Balık günümüzde istavrit tavayı tercih ettik. En sevdiklerimden biridir..
Yanına bol limonlu ve bol zeytinyağlı taze pancar salatası ile enginarlı deniz börülcesi salatası..
Yavru böcüğümüze de mümkün olduğunca balığı severek yeme alışkanlığı aşılamaya çalışıyoruz. Umarım her zaman bizler gibi bıkmadan yer.
Pancar Salatası Malzemeleri:
- 3-4 yaprak kıvırcık
- 1 orta boy taze pancar
- 1 küçük siyah turp
- 1 küçük havuç
- limon
- zeytinyağ
- tuz
Bildiğimiz salata .. iyice yıkanan yeşillik ve sebzeler ince doğranır ya da rendelenir. Pancarı çiğden rendelemeyi tercih ettim, böyle çok da güzel oldu. malzemeler daha da çeşitlendirilerek daha zengin görünümlü bir salata hazırlanabilir pek tabi ki..
Enginarlı Deniz Börülcesi Salatası Malzemeleri:
- körpe enginar
- deniz börülcesi
- kapari
- sarımsak
- dere otu
- limon
- zeytinyağ
- tuz
Deniz börülcesi suda haşlanarak ortasındaki kılçıkları ayıklanır ve tabağa alınır. Taze enginarın en dıştaki yaprakları, sapı ayıklanır; sonra da boyuna ortadan ikiye kesilerek içindeki sakalları kaşıkla temizlenir ve kararmaması için bol limonlu unlu suya konur. yine limonlu suda 15-20 dakika haşlanır. Börülceye kapari, enginar ve dereotu ilave edilir. Bol limon- sarımsak rendesi-zeytinyağ-tuzla soslanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder