19 Ocak 2014 Pazar

Edirne Tava Ciğer

Her Trakyalı gibi ben de tava ciğerin müptelasıyım.. öyle çok şımarıklıklarım yoktur, onu isterim bunu isterim diye ama laf ciğere gelince dayanamam kendimi ne yaparsam yapıyım tutamam, isterim tava ciğerden isterim diye dırdır yapar bunaltırım adamı. en güzel tava ciğeri tabi ki Edirne'de yedik hep şimdiye kadar. Trakya'dan bir hayli uzaklaşınca da napalım dışardaki ciğerciler damakları şenlendiremedi ne yazık ki.. biz de evde kendi tavamızı kendimiz yapalım dedik. ilk denemede ciğeri büyük bir marketin kasap reyonundaki çalışanından yaprak yaprak dilimlemesini istedik ama ipince olması gereken ciğer çok kalın dilimlendiği için olmadı tavamız, gayet başarısızdı. hal böyle olunca dedik ki kendi ciğerimizi kendimiz ipince dilimleyelim ne var ki çok mu zor... ve kolay yolu da bulduk.. aldığımız ciğeri birkaç saat dondurucuda tuttuk. donmuş ciğer tam da istediğimiz gibi ipince dilimlendi hem de uğraştırmadan..




malzemeler:

  • dana ciğer
  • kimyon
  • tuz
  • un
  • yanına olmazsa olmaz söğüş kuru soğan, domates ve gönül isterdi ki acı-kuru biber kızartması.. vb...

yapılışı:
  • kanı iyice süzülüp güzelce yıkanan ciğer bir miktar tuzlanır.
  • una tuz ve bol kimyon eklenerek harmanlanır. ciğerler unlu karışıma bulanarak unun fazlası hafifçe silkelenir ve kızgın sıvıyağa atılır. çevire çevire bir-iki dakika kızartılarak garnitürler ve ayranla servis edilir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder