18 Ocak 2014 Cumartesi

Kozalak Pasta

Yıllar önce kozalak pastanın biraz farklı içerikli olan tarifini yapmıştım.. ilkinde kalıpta şekillendirmek epey zor olmuştu hatta açıkçası çoğu dağılıvermişti. şimdi anlıyorum ki malzemeleri bir araya getirince sabırlı davranıp birkaç dakika bekletmek gerekmiş ki birbirlerine yapışıp kolay şekil alabilsinler.
bu defa az malzemeli olan tarifle yaptım ve bence gayet güzeldi. çocukların doğum günlerinde eminim yoğun ilgi görecektir.



malzemeler:

  • 500 gr. kakaolu pirinç patlağı
  • 80 gr. çikolata
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
yapılışı:

  • tereyağ eritilir, içine küçük parçalara ayrılmış çikolata eklenir, ocak kapatılarak çikolata yağın sıcağıyla eritilir. 
  • bal ilave edilir, pirinç patlakları eklenerek hepsi birbirine yedirilir. karışım bir kaç dakika dinlendirilir.
  • limon sıkacağının arka kısmıyla şekil verilip pudra şekeriyle süslenir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder