21 Ocak 2014 Salı

Midye Kurabiye

Tarif uzun zamandır elimdeydi.. pişirmek bugüne kısmetmiş. şöyle bir bakınca yapımı kolay gibi geldiydi. ama fındık ezmeli fıstıklı içi koyup hamuru kapatma aşaması başta zorladı. belki de kurabiye içini yumuşak kıvamlı yaptığımdan böyle oldu. kıyılmış antep fıstığını fazla, fındık ezmesini daha az  kullanırsak daha sert bir iç malzemeyle daha kolay olabilirdi belki de bu aşama. ama lezzette nasıl bir değişme olurdu bilemiyorum.




hamur malzemeleri:

  • 1 yumurta
  • 125 gr.tereyağ
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
kurabiye içi malzemeleri:
  • 5 yemek kaşığı fındık ezmesi
  • 1 su bardağı ince kıyılmış antep fıstığı
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • üzerini süslemek için 1 yemek kaşığı toz şeker




yapılışı:
  • yumurta, tereyağ, vanilya ve şeker mikserle çırpılır. yoğurt, kabartma tozu ve un eklenerek hamur yoğurulur.
  • iç malzemeleri ayrı bir kapta karıştırılır.
  • hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp ortası açılarak iç malzemeden konur. hamur kapatılarak avuç içinde yuvarlanır ve midye şekli verilir. (damla şekli gibi)
  • kurabiyelerin bu haliyle buzdolabında 3 saat boyunca beklemeleri gerekiyor. 3 saat sonunda buzdolabından alınan kurabiyelerin geniş kısımları bıçakla kesilir. üzerlerine hafifçe toz şeker serpilerek  fırın tepsisine aralıklı dizilir ve pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder