hamur malzemeleri:
- 1 yumurta
- 125 gr.tereyağ
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
kurabiye içi malzemeleri:
- 5 yemek kaşığı fındık ezmesi
- 1 su bardağı ince kıyılmış antep fıstığı
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
- üzerini süslemek için 1 yemek kaşığı toz şeker
yapılışı:
- yumurta, tereyağ, vanilya ve şeker mikserle çırpılır. yoğurt, kabartma tozu ve un eklenerek hamur yoğurulur.
- iç malzemeleri ayrı bir kapta karıştırılır.
- hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp ortası açılarak iç malzemeden konur. hamur kapatılarak avuç içinde yuvarlanır ve midye şekli verilir. (damla şekli gibi)
- kurabiyelerin bu haliyle buzdolabında 3 saat boyunca beklemeleri gerekiyor. 3 saat sonunda buzdolabından alınan kurabiyelerin geniş kısımları bıçakla kesilir. üzerlerine hafifçe toz şeker serpilerek fırın tepsisine aralıklı dizilir ve pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder