malzemeler:
- 1 adet orta boy karnıbahar
- 2 adet orta boy kurusoğan
- 1 yumurta
- yarım bardak un
- bir kase rendelenmiş kaşar peyniri
- karabiber
- kimyon
- kırmızı toz biber
- tuz
- kızartmak için galeta unu ve sıvıyağ
- süslemek için sarımsaklı yoğurt ve kırmızı toz biberli yağ
yapılışı:
- karnıbaharın çiçekleri parçalara ayırılarak tuzlu ve limonlu kaynar suda hafif yumuşayana kadar haşlanır, çok yumuşak olmamalı..
- sudan alınan karnıbaharlar iri taneli ezilerek içine ince doğranmış soğan, yumurta, un, kaşar peyniri rendesi ve baharatlar konularak yoğurulur, en az yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
- harçtan parçalar alınarak elde köfte şekli verilir ve galeta ununa bulanarak kızgın yağda kızartılır.
- üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı toz biberli yağ gezdirilerek servis edilir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder