29 Ocak 2014 Çarşamba

Karnıbahar Mücveri

Kış sebzesi karnıbaharı hep aynı şekilde tüketmekten sıkıldıysanız mücverini yapın. :)



malzemeler:
  • 1 adet orta boy karnıbahar
  • 2 adet orta boy kurusoğan
  • 1 yumurta
  • yarım bardak un
  • bir kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • karabiber
  • kimyon
  • kırmızı toz biber
  • tuz
  • kızartmak için galeta unu ve sıvıyağ
  • süslemek için sarımsaklı yoğurt ve kırmızı toz biberli yağ
yapılışı:
  • karnıbaharın çiçekleri parçalara ayırılarak tuzlu ve limonlu kaynar suda hafif yumuşayana kadar haşlanır, çok yumuşak olmamalı..
  • sudan alınan karnıbaharlar iri taneli ezilerek içine ince doğranmış soğan, yumurta, un, kaşar peyniri rendesi ve baharatlar konularak yoğurulur, en az yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
  • harçtan parçalar alınarak elde köfte şekli verilir ve galeta ununa bulanarak kızgın yağda kızartılır.
  • üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı toz biberli yağ gezdirilerek servis edilir...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder