- 1/4 ölçü oda ısısında tereyağ
- 1/2 ölçü toz şeker
- 2 yumurta
- 1/4 ölçü yoğurt
- 3/4 ölçü bal
- 4 ölçü un
- 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
- yarım çay kaşığı toz zencefil
- 1/4 çay kaşığı muskat
- yarım çay kaşığı toz karanfil
glazür malzemeleri:
- 2 su bardağı pudra şekeri
- 1/4 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı kakao
- tereyağ ve şekeri karıştırın. yumurtaları ekleyip yedirin; yoğurt ve bal da ilave ederek yoğurun. baharatları, kabartma tozu ve unu da ekleyerek hamuru hazırlayın.
- hamuru en az bir saat ya da bir gün buzdolabında dinlendirin..
- mantarın şapkası için ceviz büyüklüğünde toplar, sapı için de damla şeklinde parçalar yuvarlayın.
- 160 derece ısınmış fırında pişirin.
- glazür malzemelerini güzelce karıştırın. muhallebi kıvamı olursa daha çabuk donar. glazürü mantarın sapını şapkasına yapıştırmak için ve kakao ekleyerek de şapkasını süslemek için kullanıcaz.. ilk etapta sadece pudra şekeri, limon suyu ve suyu karıştırarak sade glazürü hazırlayın. sap ve şapkaları birbirine yapıştırdıktan (şapkaların alt kısmında bıçakla küçük oyuklar açmamız gerek) sonra da hazır glazüre kakao ekleyip şapkaları süsleyin.. glazür bir kaç dakikada donacaktır..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder