malzemeler:
- 8-10 adet kurusoğan
- 3-4 yemek kaşığı pirinç
- 3 yemek kaşığı bulgur
- 2 domates rendesi
- 100-150 gr. kıyma
- maydanoz
- nane
- limon
- karabiber, tuz
- 1-2 kaşık zeytinyağ
- domates ve biber salçası
- soğanların kabukları ayıklanır. içi doldurulacak üst kısmı düzgün kesilerek içi kabak oyacağı ile oyulur. eğer ki bazılarının dibi de açılırsa bir iki kat soğan parçasıyla taban yapılabilir.
- dolma içi için; oyulan iç soğan parçaları küçük küçük doğranır. üzerine rendelenmiş domates, ince kıyılmış maydanoz, ayıklanıp yıkanmış pirinç ve bulgur, çiğden kıyma, salça ve baharatlar konularak malzemeler birbirine karıştırılır.
- oyulan soğanlara iç malzeme doldurularak domates veya soğandan kapak yapılır.
- tencereye dizilen dolmalara salçalı su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder