5 Mayıs 2013 Pazar

Etli Soğan Dolması

Canımız fena halde etli dolma çekti bu haftasonu. Hazır babamız da gelmişken pişirelim dedik. Dolmanın iç harcını öyle çok hazırlamışım ki artanı ne yapalım da ziyan olmasın diye düşünürken soğan dolması fikri doğdu  birden ki bence çokk güzel oldu. bundan böyle sık sık pişirir dururuz soğan dolmasını.


malzemeler:
  • 8-10 adet kurusoğan
  • 3-4 yemek kaşığı pirinç
  • 3 yemek kaşığı bulgur
  • 2 domates rendesi
  • 100-150 gr. kıyma
  • maydanoz
  • nane
  • limon
  • karabiber, tuz
  • 1-2 kaşık zeytinyağ
  • domates ve biber salçası
yapılışı:
  • soğanların kabukları ayıklanır. içi doldurulacak üst kısmı düzgün kesilerek içi kabak oyacağı ile oyulur. eğer ki bazılarının dibi de açılırsa bir iki kat soğan parçasıyla taban yapılabilir.
  • dolma içi için; oyulan iç soğan parçaları küçük küçük doğranır. üzerine rendelenmiş domates, ince kıyılmış maydanoz, ayıklanıp yıkanmış pirinç ve bulgur, çiğden kıyma, salça ve baharatlar konularak malzemeler birbirine karıştırılır.
  • oyulan soğanlara iç malzeme doldurularak domates veya soğandan kapak yapılır.
  • tencereye dizilen dolmalara salçalı su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder